Product Category Sample
F!XX

maakt het als nieuw

Bedrijf

Kleine-Leiden

Het was in 1929 dat Jan Kleine begon met de verkoop van matrassen. Hij had de tijd niet mee, in datzelfde jaar stortte in de Verenigde Staten de beurs in. De Grote Depressie, die duurde van 1929 tot 1940, was daarmee ook in Europa begonnen. Hoewel je Jan Kleine beslist een  rasechte ondernemer kon noemen, werd ook hij door deze moeilijke tijden getroffen. Tijdens crisisjaren koopt bijna niemand een nieuw matras.

Hij zat niet stil en ging op zoek naar nieuwe kansen. Veel meubels werden in die tijd aangetast door houtworm. Niet alleen meubels, maar ook andere houten voorwerpen. En vloeren natuurlijk. Jan Kleine schakelde over naar producten tegen houtworm. Maar hij ging verder. De naam van zijn bedrijf wijzigde hij in ‘Kleine Chemische Fabrieken’ en zijn assortiment breidde hij al snel uit.

/Images/Upload/2011/Pyrodee etiket oud small1.JPG

De gaatjes in meubels en andere houten producten moesten na het verwijderen van houtworm natuurlijk worden opgevuld. Daarna volgde het beitsen en lakken.Zo ontstond een groot assortiment artikelen voor het totale onderhoud en de reparatie van meubels. Een goede aanbeveling was, dat in die periode vrijwel alle meubels van het Koninklijk Huis door het bedrijf van houtworm werden ontdaan. Maar het bleef niet bij hout alleen, ook voor tapijt, textiel en leer had Kleine Chemische Fabrieken veel te bieden.

Het ging goed met het bedrijf dat zijn naam intussen, kort en krachtig, had gewijzigd in Kleine-Leiden. Van leverancier in diverse producten voor houtreparatie ontwikkelde het zich tot dé specialist in verzorging en reparatie van meubels. Daarnaast werd volop aandacht besteed aan de sterk groeiende markt in leerverzorging en leerreparatie. Zo ontstond een breed pakket artikelen. Sinds 2006 is het zusterbedrijf Kleine-Solutions gespecialiseerd in reparaties van nieuwe en oude meubels. Kijkt u maar eens op http://www.mijnmeubelisstuk.nl/, daar ziet u hoeveel mogelijkheden er zijn.

/Images/Upload/Bedrijf_kleine_2.jpg

Veel klanten maken tot hun volle tevredenheid gebruik van de op maat gemaakte ‘serviceplannen’ van Kleine-Leiden. Hiermee krijgen zij gedurende een overeengekomen periode extra service op hun meubels. Daarbij gaan wij ervan uit, dat deze netjes worden onderhouden. Onze ervaring is nu eenmaal dat bij goed onderhoud veel problemen worden voorkomen en uw meubels langer meegaan. Vaak wordt gekozen voor ons MeubelGarantPlan dat 5 jaar service biedt op meubelstof en leer. Ons LederServicePlan is puur gericht op deskundig onderhoud van het leer.

Kleine-Leiden werkt nauw samen met een authoriteit op het gebied van de vervaardiging en het onderhoud van leer: het bedrijf Fenice in Valdagno, Noord-Italië. In deze streek hebben al vele generaties hun unieke kennis over productie en onderhoud van leer aan elkaar overgedragen. Uitvoerige onderzoeken in de laboratoria van dit gespecialiseerde bedrijf geven iedere dag weer inzichten en ideeën die leiden tot nieuwe producten. Door deze samenwerking is Kleine-Leiden verzekerd van het beste en het modernste assortiment artikelen op het gebied van leer. Benieuwd wat ze daar in Noord-Italië allemaal doen? Ga naar www.fenicecs.it/en.

/Images/Upload/Fenicelab_small.jpg